Kopenhagen – CitytripTip van november 2021

Stad van de sprookjes en design, Kopenhagen

In Kopenhagen vindt je meer fietsen dan auto’s. Dat is iets wat wij gemeen hebben met onze Deense buren. Ook is Kopenhagen een prachtige stad vanwege het klassiek Deens design, sprookjesachtige kastelen en gebouwen. Je kan er enorm veel musea en kunstgalerijen vinden om naar hartenlust cultuur en kunst op te snuiven.

Het Deens design is wereldwijd bekend. Niet alleen in de architectuur maar ook de kleding, een groot deel van de meeste bekendste merken ter wereld zijn ontstaan in Denemarken. Als de essentie van shoppen ook eens wilt meemaken, vind je in Kopenhagen de meeste indrukwekkende boutiques en winkels.

Ook qua eten vind je bijzondere ervaringen in deze stad. ’s Werelds beste restaurant, Noma, bevindt zich ook in Kopenhagen. Hoewel je het misschien moeilijk is om er een plekje te bemachtigen.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!