Lissabon – CitytripTip van juli 2022

Lissabon, de stad in de zeven heuvels

Lissabon ligt aan de enorme rivier, de Taag, en praktisch aan de Atlantische Oceaan. Dit zorgt voor ervoor dat er eigenlijk altijd wel een lekker verfrissend windje staat in deze prachtige stad. Zeker aangenaam voor degenen die toch niet helemaal gemaakt zijn voor het hete Middellandse Zee klimaat in de zomer. Lissabon staat bekend om zijn romantische sfeer en lichtpastel gekleurde gebouwen met rode daken.

Veel historische architectuur in deze stad is van een gotische stijl. De Toren van Belém, het klooster Mosteiro dos Jéronimos en natuurlijk het Castelo de Sao Jorge, het hoogstgeplaatste gebouw op de heuvels van Lissabon zijn toch onmisbare bezienswaardigheden. Uiteraard vind je ook een tal van musea waar je van de kunstwerken van grote kunstenaars kan genieten.

De keuken van Lissabon bestaat uit de meest verse en lekkerste vis, direct uit de Atlantische Oceaan. Maar natuurlijk voor de vleesliefhebber of vegetariër is er ook veel te vinden. Met een beetje geluk wordt je tijdens het eten verrast door een zanger of zangeres om je eetervaring te sieren met emotionele liederen.

Lissabon heeft een enorme hoeveelheid kleine straatjes waar je tot je hartenlust kleine winkeltjes en boutiques kunt bezoeken. In contrast tot deze straatjes zou je ook een bezoek moeten wagen aan het Centro Vasco da Gama, een enorm modern winkelcentrum met alle grote ketens.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!