Barcelona – CitytripTip van juni 2022

Prachtige bezienswaardigheden in de Mediterraanse zon

Je kan Barcelona niet bezoeken zonder een kunstwerk te zien van Gaudi of Picasso. Na meer dan honderd jaar staat de enorme basiliek, de Sagrada Familia, nog steeds onafgerond in het centrum van Barcelona. Hoewel onafgerond, is het enorme bouwwerk nog steeds zeer indrukwekkend. Bezoek ook het Parc Güell, tevens door Antoni Gaudi ontworpen, vol met prachtige mozaïekwerken. Of Palau de la Música Catalana, het fascinerende concertgebouw dat in 1908 afgerond is. Dit is nog maar een kleine greep uit de bezienwaardigheden in Barcelona.

Je kan je ook gerust vermaken op de vele terrassen waar je kan genieten van de Spaanse manier van eten, Tapas. De Spaanse keuken kan je in Nederland misschien hier en daar ook meekrijgen maar er gaat natuurlijk niets boven het origineel. Dit alles natuurlijk onder het genot van een frisse witte of diep fruitige, rode Spaanse wijn.

In Barcelona hoef je natuurlijk niet alleen maar cultureel en culinair te doen. Er is ook een enorm scala aan bekende en minder bekende winkels in het centrum, met name in de kilometer lange straat, La Rambla. In de zijstraatjes vindt je overal kleine knusse boutiques.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!