Athene – CitytripTip van mei 2022

De culturele bakermat van de westerse gemeenschap

In Athene voel je de historie. Overal zijn tekenen te vinden van de culturele geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld en het is moeilijk langs een tempel of bouwwerk te lopen zonder iets te voelen. Om maar een greep te nemen uit de prachtige hotspots die je eigenlijk moet bezoeken bij een citytips; de Akropolis, de tempel van Hephaistos, de tempel van de Olympische Zeus en nog veel meer.

Vergeet niet het streetfood uit te proberen. Door de hele stad vindt je kleine kraampjes met veel zoets maar ook hartigs, probeer ook zeker eens de Koulouri, een lekkere wrap met sesamzaadjes. Een leuke bijkomstigheid is dat het streetfood heel goedkoop is. Ook de rest van de keuken van Griekenland is in Athene goed te proberen. Dan kan je eindelijk de originele recepten proeven van de Griekse keuken die wij in Nederland hebben geadopteerd.

In Athene kan je ook leuk stappen. Vooral de kleine tentjes zijn aan te raden als je je echt wilt mengen tussen de bevolking. Voor winkelen zou je de straat Ermou moeten proberen. Een enorm lange straat met alle bekende winkels, maar vooral erg gezellig.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!