Wenen – CitytripTip van februari 2022

Naar Wenen ga je voor echte klassieke muziek, romantiek en lekker eten

Misschien als je aan Wenen denkt, denk je aan een wat oubollige stad. Maar niets is minder waar. De stad staat misschien vol met oude gebouwen in barokke stijl, maar dat doet alleen maar goed aan de charme van Wenen. Je vindt er veel musea, waar eigenlijk iedereen wel iets kan vinden wat zijn interesse wekt. De historie van deze oude stad verteld nog vaak over de verhalen van keizerin Sissi, Johann Strauss en Franz Léhar, maar er zijn ook musea voor de moderne kunst.
Een aantal van de beste restaurants in de wereld bedekken het centrum van Wenen, als je op tijd bent met reserveren kan je dan ook genieten van de meest bijzondere gerechten van bekende koks. Maar als je de prijzen van deze horeca-tenten iets te gortig vind, kan je ook genieten van de Oostenrijkse keuken in andere geweldige restaurant, waarin je op je bord veel invloeden vind uit Duitsland, Frankrijk en Italië.

De traditionele Weense opera ervaring

Wenen is zeker een citytrip waard. De hoofdstad van Oostenrijk staat misschien wel het meest bekend voor haar klassieke muziek. Het is dan ook zeker aan te raden om een opera te bezoeken, nergens vindt je een meer traditionele opera-ervaring.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!