Valencia – CitytripTip van september 2016

Valencia, moderne wereldstad van kunst en wetenschappen

Nederland heeft inmiddels besloten dat de herst is begonnen. We moeten alweer wennen aan de regen en kou terwijl sommige van ons toch liever nog even in de ontkenningsfase blijven. Voor ons is er gelukkig nog een toevluchtsoord, en dat is Valencia!

paella-1168008_1920Valencia is een moderne wereldstad van kunst, cultuur en wetenschappen. De ligging aan de Middellandse Zee zorgt ervoor dat je ook nog even je tenen in het (nu nog) lauwe water kan dompelen. Als je even wat verfrissing wilt. Natuurlijk blijft Valencia Spanje, en kan je heerlijk genieten van de Spaanse keuken, waaronder natuurlijk de verrukkelijke Paella.

De stad is nog niet overrompeld door menigten toeristen maar is wel degelijk bruisend en gezellig. Je kan een van de vele musea bezoeken of de prachtige oude kathedralen in het centrum van de oude stad. Niet alleen Valencia is gezellig maar ook de bewoners zijn vriendelijk en behulpzaam, ze zijn erg trots op hun zonnige stad en helpen toeristen graag om deze te verkennen en te laten zien.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!