Rome – CitytripTip van augustus 2022

Het romantische en historische Rome

Een van de mooiste en meest historische steden in Europa. Laat je overrompelen door de beroemdste bouwwerken en ruines, prachtige parken en natuurlijk de warme zon. Rome zit boordevol musea en andere bezienswaardigheden.

Italië Rome Trevi FonteinVoor een lange tijd was de St. Pietersbasiliek de grootste kerk ter wereld. Aan de top van de enorme koepel heb je een waanzinnig uitzicht over de stad. Vergeet tijdens je bezoek aan Rome ook niet de Sixtijnse Kapel waar je op het plafond de befaamde De Creatie van Adam van Michelangelo kan bezichtigen. Andere bezienswaardigheden die je eigenlijk niet kan overslaan bestaan uit het Coloseum, de Trevi-fontein, Palazzo Poli, Spaanse Trappen en natuurlijk Vaticaanstad.
In het centrum van Rome kan je tot je hartenlust gezellig winkelen en natuurlijk pauzeren op een van de knusse terrassen. Ook behoren de Italiaanse wijnen tot een van de populairste in Nederland, geniet van een lekkere frascatiwijn, een prosecco of een fruitige rode wijn.

Kortom, in Rome kan je heel gemakkelijk dagenlang struinen zonder hetzelfde straatje of kunstwerk twee keer te zien. Het is een romantische, bruisende en historische stad.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!