Keulen – CitytripTip van maart 2022

De gemoedelijke Duitse stad Keulen

Wellicht is Keulen niet de eerste stad die bij je opkomt als je denkt aan een citytrip maar onderschat de 4-na grootste stad van Duitsland niet. Qua sfeer komt de prachtige stad misschien wel dichter in de top 1 dan je denkt.

De sfeer in Keulen is erg gemoedelijk en ontspannen. Er is een intiem centrum met uiteraard een enorme variatie aan cafés, bruine kroegen en restaurants. Vlak achter het centrum vindt u de Rijnboulevard. Een geweldige locatie om door de zon te wandelen langs de winkels en horeca of even uit te rusten naast het water op een bankje of in het gras.  Het bruist er van de gezelligheid vanwege de enorme hoeveelheid gezellige terrasjes. Keulen is vooral in de winter een trekpleister vanwege de beroemde kerstmarkten, maar onderschat de mooie stad niet buiten dit seizoen. Je kan je citytrip plannen in de zomer voor een lekker koel lokaal gebrouwen biertje of een rosé op het terras.

Onderschat ook de kunst en historie van Keulen niet. Het meest spraakmakende beeld van de stad in de Dom. Maar Keulen heeft meer te bieden zoals de St. Pantaleon kerk en de St. Andreas. Ook bevinden het Wallraf-Richart en het Römisch-Germanisches museum zich in de stad. Wilt u even iets heel anders? Bezoek dan het Chocolade en parfummuseum of kijk op Keulen neer vanaf de lucht in de Kölner Seilbahn.

Bekijk onze bestemmingspagina en zoek jouw vakantieaanbieder uit!